Bloemen voor mannen

Bloemen voor mannen

In Nederland worden vrouwen vaak blij gemaakt met een leuk boeket.  Maar waarom heeft bloemen geven een enorm vrouwelijk imago? Bloomweb.nl is erop uit gegaan om erachter te komen waarom bloemen meer aan vrouwen dan aan mannen gegeven worden.

Erick Dijkstra, CEO van Bloomweb.nl: Bloemen voor mannen is nog steeds uit den boze. In tijden waarin dit eigenlijk geen taboe meer zou moeten zijn blijken de meeste Nederlanders dit geen mannencadeau te vinden. Uit een onderzoek kwam voort dat slechts 17% van de ondervraagden het ermee eens was dat bloemen ook geschikt zijn voor mannen. De overige 83% was het er niet mee eens of gaf er zelfs geen antwoordt op.

In Nederland koopt 67% van de mannen bloemen omdat ze het leuk vinden een bloemetje in huis te hebben. En 29% koopt voor mannen liever een plant dan een bos bloemen. Verder geeft 31% van de vrouwen die planten cadeau doen ook iets extra´s zoals een fles wijn, chocolade of een leuke vaas.

Dijkstra licht toe: In Nederland geeft 89% van de mensen regelmatig een bos bloemen cadeau. Deze bloemen worden dan meestal aan vrouwen gegeven. Wanneer het op een cadeau voor mannen aankomt geeft het overige 21% liever een cadeaubon.

De huidige trend van plukboeketten

Plukboeketten zijn op het moment erg populair. Deze boeketten worden samengesteld door een groot aantal bloemen die op het vel geplukt zijn met daarnaast ook verschillende siergrassen. Een plukboeket dient vooral losjes in elkaar gestoken te zijn en dan het liefst in bonte kleuren. Bij dit soort boeketten gaat het erom dat ze samengesteld worden van zoveel mogelijk verschillende bloemen en grassen. Hier wordt er dus geen gebruik gemaakt van scherpe kleurstellingen zoals rood-wit of rood-geel. Daarnaast dient een prachtig plukboeket ook in een mooie glazen vaas te staan. Kortom, tijdens de lente- en zomermaanden is een plukboeket een must.

Onze bloemisten staan met de schaar in de hand voor je klaar om voor jou het mooiste plukboeket samen te stellen. Deze kun je bovendien zo groot maken als je zelf wilt. Op de bestelpagina kun je al vanaf € 17,95 een bedrag invullen. Dus hoe hoger het bedrag, des te groter zal het boeket zijn. Wil je iemand vrolijk maken? Dan is een plukboeket de beste optie!

Eketten zijn op het moment erg populair. Deze boeketten worden samengesteld door een groot aantal bloemen die op het vel geplukt zijn met daarnaast ook verschillende siergrassen. Een plukboeket dient vooral losjes in elkaar gestoken te zijn en dan het liefst in bonte kleuren. Bij dit soort boeketten gaat het erom dat ze samengesteld worden van zoveel mogelijk verschillende bloemen en grassen. Hier wordt er dus geen gebruik gemaakt van scherpe kleurstellingen zoals rood-wit of rood-geel. Daarnaast dient een prachtig plukboeket ook in een mooie glazen vaas te staan. Kortom, tijdens de lente- en zomermaanden is een plukboeket een must.

Onze bloemisten staan met de schaar in de hand voor je klaar om voor jou het mooiste plukboeket samen te stellen. Deze kun je bovendien zo groot maken als je zelf wilt. Op de bestelpagina kun je al vanaf € 17,95 een bedrag invullen. Dus hoe hoger het bedrag, des te groter zal het boeket zijn. Wil je iemand vrolijk maken? Dan is een plukboeket de beste optie! Voor meer informatie klik dan hier!